spot_img

ذات صلة

جمع

Jak se vypořádat s otoky v obličeji? 

Ranní otoky v obličeji mohou mít různé příčiny. Kosmetologové...

Nebolí a potkají množství žen. Co jsou cysty a jak vznikají

Otázky, co jsou cysty, proč a jak vznikají, se...

Endometrióza je problémem zejména mladých žen

Endometrióza je onemocnění, které postihuje jen ženy. Nejčastěji jím...

Jak vypěstovat klíčky: Rady, informace a postupy krok za krokem

Léčivé účinky klíčků znali už staří Číňané před pěti...

Jóga, crossfit i silový trénink. Pět online tréninků, které zvládnete i doma

Aby lidé co nejméně pobývali ve velkých skupinách a nešířili koronavirus mezi sebou, stát zavřel kromě jiných měst i posilovny a fitness centra.

Cvičení však není třeba zanechat, právě naopak – posiluje imunitu a udržuje člověka v celkové kondici.

V případě, že jste v dobrovolné karanténě nebo pracujete z domova, pohyb můžete mít i doma díky online cvičením. Nabízíme několik tipů pro fanoušky různých typů sportů.

Gold Medals Bodies – vaše tělo zvládne neuvěřitelné věci

O GMB fitness jste možná ještě nikdy neslyšeli, ale jakmile se podíváte na jejich videa, pochopíte, že lidské tělo dokáže fascinující věci.

Tři zakladatelé předvádějí se svou tělesnou schránkou takové kousky, o kterých byste neřekli, že zvládnete se svým tělem i vy.

Na svém webu nabízí tréninkový program, přičemž první týden je zdarma.

Několik videí s tréninky najdete také na Youtube. Ukážou vám, jak zlepšit ohebnost, flexibilitu a kontrolu svého těla, a to srozumitelně a jednoduše.

Někdy se přitom jedná o základní pohyby jako lezení, a možná dokonce zjistíte, že stojku na rukou či mlýnské kolo jste celý život dělali špatně. Autoři GMB metody také připravili cvičení pro pohybové začátečníky i pro ty, kteří se chtějí zbavit různých bolestí.

Boho Beautiful – jóga a pilates pro všechny
Cestují po světě, objevují nové chutě a na nejrůznějších více či méně exotických místech cvičí jógu či pilates.

Juliana a Mark fungují jako dva digitální nomádi a zároveň na svém Youtube kanálu nabízejí návody, jak rozhýbat své tělo – pro začátečníky i pokročilé ve světě jógy a pilatesu.

Z domu si tak můžete procvičit celé tělo v krátkých deset či patnáctiminutových cvičeních, ale iv delších půlhodinových. Na výběr máte ranní jemnou jógu, lehkou jógu na hubnutí, cvičení při bolestech zad, ale také celotělový pilates trénink a mnoho dalších. Stačit vám bude obyčejná karimatka.

HIIT trénink i pro líné
Instruktorka a osobní trenérka Cori Lefkowith vede svůj program cvičení a výživy na stránce Redefining Strenght. Nabízí na ní i volné ukázky vysoce intenzivního intervalového tréninku, tedy HIIT, při kterém se zapotíte.

Nejlepší na tom celém je, že Cori sestavila program podle délky cvičení – 5, 10, 15 a 30minutový trénink. Zacvičit si tedy můžete i poměrně rychle, ale účinně.

Co jistě potěší všechny, kteří chtějí cvičit doma, je, že k tomuto HIIT tréninku nebudete potřebovat žádné speciální vybavení.

Crossfit v malém prostoru
Tréninky crossfitu obvykle zahrnují množství cvičebního nářadí a člověk si jen stěží představí, jak jej cvičí v malém prostoru.

Vynalézavost však nemá hranice.

Crossfit je takzvaný funkční trénink, který v sobě spojuje gymnastiku, rychlost i silový trénink.

Máte doma alespoň jednu větší místnost, případně garáž nebo umíte vyjít ven do zahrady?

Na internetu naleznete několik tipů, jak je využít právě pro crossfit.

Inspiraci nabízí například fitnesska Kat Musni, která vám ukáže třicetiminutový trénink crossfitu. Stačí, když máte doma pár činek a chuť pustit se do cvičení.

Trénink podle rad zdravotníků
Britská NHS, tedy Národní zdravotní služba, na své stránce nabízí podrobné a nenáročné cviky pro lidi podle libosti, které mohou dělat mimo posilovnu.

spot_imgspot_img