spot_img

ذات صلة

جمع

Jak se vypořádat s otoky v obličeji? 

Ranní otoky v obličeji mohou mít různé příčiny. Kosmetologové...

Nebolí a potkají množství žen. Co jsou cysty a jak vznikají

Otázky, co jsou cysty, proč a jak vznikají, se...

Endometrióza je problémem zejména mladých žen

Endometrióza je onemocnění, které postihuje jen ženy. Nejčastěji jím...

Jak vypěstovat klíčky: Rady, informace a postupy krok za krokem

Léčivé účinky klíčků znali už staří Číňané před pěti...

Romantické prostředí prospívá vztahům

Proč byste se alespoň na Valentýna nemohli cítit jako princezna? Vezměte svého prince a uneste ho na zámek, kde se o vás královsky postarají.

Liptovský Hrádek – gotika na skále
Když dal zvolenský župan Donč ve 14. století postavit gotický kamenný hrad na vápencové skále obklopené vodní přehradou, určitě by mu ani ve snu nenapadlo, jak pohnutý osud postihne jeho stavitelské dílo. V roce 1431 ho dobyli Husité ao dvě stě let později odolával bouřlivým stavovským povstáním Františka Rákocziho. Začátkem 18. století byl během bitvy mezi císařským vojskem a povstalci těžce poškozen, takže z něj zbyly jen ruiny. O sto let později vyhořel a v deštivém létě 1813 bylo celé jeho okolí zaplaveno u hrozné povodně.

Dnes byste jen marně pátrali po minulých katastrofách, areál nabízí nádherně zrekonstruované historické prostory se stylovými apartmány, zařízenými unikátním historickým nábytkem. Na Valentýna tam můžete strávit romantický prodloužený víkend, během kterého vám personál vyzdobí pokoj květinami a svíčkami ak tomu přidá sekt na uvítanou.

Večer co večer si můžete užívat při královské tříchodové večeři a láhvi dobrého vína. K vytrávení je vám k dispozici luxusní wellness centrum. Třídenní pobyt pro dva včetně všech vymožeností vás vyjde na 329 € a objednat lze na www.grandcastle.cz.

Château Béla – ráj pro labužníky
V malebném prostředí na kopci ve vesničce Béla, 10 kilometrů od Štúrova, se skrývá uprostřed úrodných vinic zrekonstruovaný barokní zámeček. Byl postaven začátkem osmnáctého století a do roku 1909, kdy jej odkoupil baron Adolf Ullman, měnil majitele jako na běžícím pásu.

Rodina Ullmanových ho vlastnila až do znárodnění. Potom v něm socialistická československá vláda umístila věznici, učňovskou školu a sklad nábytku. Ullmanovi objekt odkoupili po něžné revoluci zpět a zrekonstruovali ho do dnešní luxusní podoby.

Součástí areálu je i vinný sklípek s původní klenbou z osmnáctého století. Ochutnávku vín lze spojit s kulinářskými hody v místní restauraci. Na Valentýna nabízí Château Béla speciální víkendový balíček za 199 € pro dvě osoby.

V ceně je nocleh v pokoji s krásnou mramorovou koupelnou. Na stole vás bude čekat láhev vychlazeného sektu a jahody v čokoládové polevě. Spát určitě nepůjdete hladoví, neboť v restauraci pro vás připraví honosnou čtyřchodovou večeři. Více se dozvíte na www.chateau-bela.com.

Park Hotel Tartuf v Beladicích – umění v parku
Zámeček Pustý Chotár, který je dnes součástí luxusního hotelu, dala začátkem devatenáctého století vybudovat šlechtická rodina Jesenských, která ho později prodala baronu Henriku Lindelófovi. Tento pán byl velký estét a investoval nemalé peníze do přestavby objektu v neoklasicistním stylu.

Specialitou dnešního Park Hotelu Tartuf, který je umístěn v areálu zámečku, je obrovský park na rozloze pěti hektarů. Je v něm nainstalována Přírodní galerie umělecké keramiky. Návštěvníci se tam mohou seznámit s díly známých světových a evropských keramikářů i sochařů.

Luxusní wellness centrum nabízí suchou a parní saunu, krytý bazén s vířivou lázní, fitness a různé druhy masáží. K rozhýbání jsou k dispozici tenisové kurty a golfový simulátor. Objednáte-li si prodloužený romantický víkend pro sebe a svého miláčka, zaplatíte za tři dny a dvě noci 6.999 Kč.

V ceně je kromě plné penze i večeře při svíčkách se slavnostním přípitkem, posezení u krbu a láhve vína, masáž, bazén a na památku malý dárek, který vám bude připomínat tyto příjemné chvíle po návratu domů. Více se dozvíte na www.tartuf.sk

4 důvody, proč se ubytovat na zámku:
velké prostory v historických komnatách, ve kterých se nebudete cítit stísněně
zámky nabízejí exkluzivní wellness služby a gastronomické požitky na špičkové úrovni
kromě odpočinku si rozšíříte obzor, dozvíte se zajímavosti z historie
romantické prostředí oživí vášeň i v dlouholetých partnerstvích

المادة السابقة
المقالة القادمة
spot_imgspot_img