spot_img

ذات صلة

جمع

Jak se vypořádat s otoky v obličeji? 

Ranní otoky v obličeji mohou mít různé příčiny. Kosmetologové...

Nebolí a potkají množství žen. Co jsou cysty a jak vznikají

Otázky, co jsou cysty, proč a jak vznikají, se...

Endometrióza je problémem zejména mladých žen

Endometrióza je onemocnění, které postihuje jen ženy. Nejčastěji jím...

Jak vypěstovat klíčky: Rady, informace a postupy krok za krokem

Léčivé účinky klíčků znali už staří Číňané před pěti...

Kam vyrazit s dětmi o jarních prázdninách

Denní tábory pro děti někde zrušily, jinde naopak tvrdí, že jsou navštěvovány. V nabídce přibylo bruslení. Některé městské části připravily prázdninový program.

Denní tábory pro děti někde zrušily, jinde naopak tvrdí, že jsou navštěvovány. V nabídce přibylo bruslení. Některé městské části připravily prázdninový program. Město speciální akce pro děti nechystá, program zajišťuje prostřednictvím center volného času.

BRATISLAVA. Už v pondělí začínají na západě Slovenska jarní prázdniny. Trvat budou týden. Cestující městskou hromadnou dopravou se musí připravit i na prázdninový grafikon.

Rodičům, kteří pracují, mohou s prázdninovým programem pomoci denní tábory. Začátkem tohoto týdne avizovalo Staré Město už jen pár volných míst v jarním prázdninovém táboře. Pro sedm- až čtrnáctileté školáky ho od pondělí organizuje městská část v bývalém místním kulturním centru na Kaštanové.

Asi osmihodinový program startuje každý den v půl osmé ráno a kromě sportovních aktivit, her a kulturních akcí jsou připraveny soutěže a exkurze. Rodiče za tábor zaplatí 35 eur, v ceně jsou zahrnuty obědy, cestovní, vstupné na akce a pojistné. \“Městská část dělává tábor už léta a je velmi populární,\“ řekla Alena Kopřivová, mluvčí Starého Města.

Tábor ano i ne
Nové Město od organizace denních táborů naopak upustilo. Zvykli bydlet ve zdejším Školak klubu, ale podle mluvčí městské části Alžběty Klesnilové byl o ně malý zájem. \“Na jarní prázdniny městská část nepřipravuje pro děti žádné akce,\“ dodala Klesnilová. Dětem na úvod prázdnin nabídli karneval.

V Dúbravce jsou na volné dny připraveny tvůrčí dílny v centru Klokan na Pekníkové. Výtvarné, šperkařské, keramické či dokonce kulinářské dílny probíhají celý týden od osmé do půl páté. Cena na den, která zahrnuje materiál, pomůcky i obědy, je osm eur.

Pomoc pro rodiče, zábava pro děti
Petržalské Centrum volného času na Gessayové nabízí žákům základních škol prázdninové překvapení. „Pro pracující rodiče je to možnost, jak si o prázdninách zajistit péči o děti,“ říká Alžběta Varjúová z centra.

Tvůrčím a sportovním činnostem se děti budou věnovat mezi 7.30 a 16.30. „Několik míst je ještě volných.“ V táboře Pohádkově-Šikulkově budou děti modelovat z hlíny, malovat na sklo, vyrábět netradiční předměty, zahrají si i naučné a pohádkové hry. , dozor.

Pro více pohybu venku a sportování se mají připravit děti, které si vyberou sportovní tábor. Měli by plavat, navštívit solnou jeskyni, bruslit se a plánuje se i výlet na Kolibu. Tábor vyjde na 30 eur. „Přihlásit se mohou i děti z jiných částí Bratislavy.“

Kino i kluziště
Karlova Ves organizuje pro žáky prvního stupně speciální promítání. Bude však jen v úterý ve velkém sále Karlovského kulturního centra na Molecově. Program začíná ráno v deset a má trvat dvě hodiny.

Vajnory provozují ledovou plochu. „Během jarních prázdnin jsme rozšířili provozní čas právě pro veřejnost v době od desáté do půl jedné,“ řekl mluvčí Vajnor Jan Mlynář.

Bruslení nabízí také Ružinov na své mobilní ledové ploše. Využívat lze zdarma od deváté rána do půl šesté podvečer. Na sobotu a neděli je připravena hokejová školka a školka bruslení od desáté rána do dvanácté. Ve špatném počasí se akce přesunou do Zimního stadionu V. Dzurillu. Ružinovské základní školy neorganizují během volna žádné akce.

Ledové plochy Zprávy tělovýchovných a rekreačních zařízení – Zimní stadion O. Nepelu a zimní stadion na Harmincové v Dúbravce budou otevřeny každý den. Běžně je to jen třikrát v týdnu. \“Otevírací hodiny jsme upravili tak, aby vznikl větší prostor pro sport a rekreaci než mimo prázdnin, i když ve městě je v té době méně lidí,\“ řekl ředitel STaRZ-u Jozef Chynoranský. Otevřená je i plovárna.

المادة السابقة
المقالة القادمة
spot_imgspot_img